Fogpótlás

Régen elmúlt már az az idő, amikor a fogpótlás egyenlő a kivehető műfogsorral. Számos profi megoldás van, amelyeknek nem csak az az előnye, hogy esztétikailag szép, hanem az is, hogy olyan érzetet biztosít, mintha valóban visszakaptuk volna elveszített fogainkat.

Vannak helyzetek, amikor csak a kivehető fogsor jelent valódi megoldást. Ennek nagy előnye, hogy viszonylag gyorsan elkészül és nem jár kellemetlenséggel, fájdalommal a folyamat. Hátránya azonban, hogy sokszor kényelmetlen a viselése és bár esztétikailag megoldást nyújt, akár a táplálkozáskor, beszédkor is gondot okoz, hogy nem fixen helyezkedik el az álkapocsban.

Éppen ezért a kombinált fogpótlások sokkal stabilabbak és hosszútávon előnyösebbek. Ilyenkor a még meglévő fogakhoz rögzítjük a pótlásokat, így a tökéletes harapás is biztosítható és természetesen a mosoly is tökéletessé tehető. Ennek a kulcsa a precíz fogtechnikai kivitelezés.

A kivitelezésben különbség van a fémkerámia és fémmentes pótlások tekintetében. A fémkerámia pótlások erősek és rugalmasak, ebben áll a nagy előnyük, felületükre kerámia kerül, így egészen hasonlít az eredeti fogakhoz. Nagy hátrányuk azonban, hogy sok páciensnél eleve allergiás reakciót váltanak ki, de akinek egyébként nincs érzékenysége, az évek során annál is kialakulhat. Éppen ezért manapság egyre népszerűbbek a fémmentes megoldások, amelyek szintén tökéletesen természetes hatást keltenek.

Ha pedig fogpótlásról beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki az implantációt sem, amely nagyon népszerűvé vált az elmúlt években Magyarországon is. A legnagyobb előnyük, hogy lényegében olyan érzést keltenek, mintha visszakaptuk volna hiányzó fogainkat. Hátrányuk pedig az, hogy nem minden állkapocs alkalmas a beavatkozásra, így tehát alapos vizsgálat szükséges ahhoz, hogy erről döntés születhessen.

Bármilyen pótlás is szükséges, előzetes felmérés alapján szívesen készítünk kezelési tervet és szívesen segítünk abban, hogy a legjobb megoldás kerüljön kivitelezésre. Bővebb információ és bejelentkezés: +36 30 463 68 66.